Zvočne podkve na testu pri fizioterapevtki

Zvočne podkve na testu pri fizioterapevtki

Adrijana je diplomirana fizioterapevtka in tudi mamica dveh deklic, ki sta veliki ljubiteljici konjev in jahanja. Prosili smo jo za strokovno mnenje o Zvočnih podkvah. Aneja, 9-letna hčerka, je odlično izvedla vaje splošnega treninga. Poleg odlik Zvočnih podkev kot vadbenega pripomočka pa je Adrijana opazila, da so Zvočne podkve zanimive in v veselje tudi nekoliko večjim otrokom (12 let), ki jih sicer igrače počasi že ne privlačijo več.

ADRIJANA: “Pri testiranju Zvočnih podkev sem razmišljala ne le o igrači za prosto igro, temveč tudi morerebitni uporabi v druge namene. In dejansko se Zvočne podkve lahko z malo kreativnosti uporabi kot pripomoček za splošni trening, pri pripravi vadbenega programa, ki bo popestril telovadno uro v šoli, vrtcu ali drugi športni ustanovi za vadbo otrok. Priporočam vključitev Zvočnih podkev v krožno vadbo – t.i. poligon trening. Bistveno prednost Zvočnih podkev pa vidim kot zelo učinkovit in zanimiv pripomoček  za  trening propriocepcije, to je ravnotežja.”

PREDLOGI VAJ, KI JIH OTROK LAHKO IZVAJA TUDI DOMA

 

ADRIJANA: “Poleg motoričnega razvoja je zelo pomembno tudi ritmično gibanje, ki ga v tem primeru odlično vzpodbuja zvok podkev. Z uporabo Zvočnih podkev otrok pridobiva tako posluh kot tudi gibalni ritem.”

Adrijana Marc,
Diplomirana fizioterapevtkinja

Adrijana je zaposlena na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer dela v ambulantni rehabilitaciji že več kot 20 let. V vseh teh letih se je ogromno izobraževala predvsem na področju manualnih mišičnih in fascialnih tehnik in pilatesa, ki ga tudi ljubiteljsko poučuje že vrsto let. Predvsem se posveča rehabilitaciji po poškodbah tako odraslih kot otrok. Ima bogate izkušnje s učenjem pravilnega gibanja. Je avtorica številnih člankov in predavanj s področja fizioterapije v travmatologiji.