VROČE PODKVE

VROČE PODKVE

Kaj je slajše od toplih žemljic, bombic in lepinj? Ob jedi na žlico ali na pikniku so pika na i. Njihovo toploto bomo podaljšali z glinenimi grelci, ki jih dodamo v košaro spečenega ali pogretega kruhka. Oblikovala sem jih s pomočjo pravih podkev v atraktivno obliko, ki je hkrati tudi nadvse priročna kot obtežilnik za serviete in odlagalnik za pribor.

Pravo glino boste našli v specializiranih trgovinah z ustvarjalnim materialom. Gnetenje in oblikovanje je sproščujoče in zabavno za vso družino. Skupaj lahko ustvarite praktičen in uporaben predmet, ki ga bodo občudovali tudi obiski na pogostitvi. Na spletu ni težko najti kak atelje, kjer vam bodo pripravljeni izdelek speči v primerni lončarski peči.

IZDELAVA PO KORAKIH

1. KORAK: Glino dobro pregnetite, da iztisnete zračne mehurčke in jo kot testo enakomerno razvaljajte na dober centimeter debelo palačinko.

2. KORAK: Najbolj prepričljiv izgled boste dosegli, če v pripravljeno glineno ploščo vtisnite prave podkve. Tudi pri tovrstnem ustvarjanju se odlično obnesejo Zvočne podkve, ki poleg zabavnega kopitljanja puščajo sledi v mivki in snegu. Zato sem jih uporabila tudi v tem primeru in niso razočarale.

3. KORAK: Z ostrim nožkom izrežite podkve po obodu 5 mm navzven od roba in jih postavite na trdno (leseno) podlago. Izdelek naj se suši na zraku okoli 10 dni nato pa je pripravljen na pečenje v lončarski peči.

Ker je igranje z glino res prijetno, sem naredila še alternativno obliko grelnika. Uporabila sem modelček za izdelovanje piškotov v obliki konjička, ki sem ga odtisnila v glineno ploščico. S pomočjo zaobljene lesene modelirke (palčke) sem ga okrasila z nekaj pikami, grivo in rep pa izdelala s pomočjo stiskalnika česna.

Pa hija-hop na kruhek in mmmmnjami tek!