Pravljična božična zvezda

Pravljična božična zvezda

Brez božične zvezde skorajda ni čisto pravega božično-novoletnega vzdušja. In ker v decembru ni nikoli preveč pravljičnosti, predlagamo, da jo vnesemo kjer se le da. In da se tudi pri božični zvezdi. Majhno presenečenje pod njenimi listi bo napravilo veliko veselje otrokom in ostalim našim gostom, ko ga bodo opazili. Detajli bogatijo življenje!

Naj bo to presenečenje konjiček, saj z njim ne morete zgrešiti. Napravite mu še ogradico, a prej se posladkajte s sladoledom 🙂

Postopek je povsem enostaven – sledite spodnjim korakom, v pomoč pa poglejte še video:

 

 

1. Z družino se posladkajte s sladolednimi lučkami in prihranite 4 lesene palčke (dobi se jih tudi v trgovinah z ustvarjalnim materialom). Lesene palčke zlepite v ogrado (način je predstavljen tudi tu) in nanje nanesite lak z bleščicami. Lahko še poprej uporabite barvo in paličkam spremenite naravni videz (npr. jih pobarvate v rdečo ali uporabite že pobarvane lesene palčke iz trgovine).

2. Ko je lak z bleščicami še moker, posujte na palčke še dodatne, večje bleščice (zvezdice).

3. Zgornji rob ograde okrasite s kakšno dekorativno bunkico – bodisi uporabite tako na žički in jo le ovijte okoli palčke bodisi mini novoletne bunkice privežite s trakom in napravite še pentljo.

4. Zemljo božične zvezde v lončku prekrijte z mahom in vanj zapičite okrašeno ogrado. Za njo pa postavite čudovito figurico konjička.