DOŽIVETO ISKANJE DARILA

DOŽIVETO ISKANJE DARILA

Kako lepo je dobiti darilo! Še toliko bolj, če je izročitev nekaj posebnega, saj je že “pot” do mesta, kjer čaka darilo lahko razburljivo doživetje. Oglejte si preprosto, a učinkovito hijahopovo idejo, ki bo razveselila tako obdarjenca, kot zabavala tistega, ki podarja, še posebno če rad ustvarja. Prikazano je primerno za obdaritev ob vsaki priložnosti, ker pa so poletne počitnice pred vrati in ker se vsak šolar ob zaključku šole razveseli pozornosti, darilca, ki je nagrada za njegov celoletni trud in lepa spodbuda za prihodnje šolsko leto, lahko starši pripravite tako doživetje že za prvo počitniško jutro.

Zvočne podkve so odlično darilo, ki bodo otroka razveseljevala ne le celo poletje, temveč kar celo leto. Poleg zabavnega gibanja na prostem, namreč delajo super odtise tako v mivki kot na snegu.

Presenečenje je posebno doživeto, če ga pripravite tako, da ga bo otrok odkril takoj, ko se zjutraj prebudi. Ko odpre oči in vstane iz postelje, naj ga v nov dan, v prelepe počitnice, popelje “čarobna” pot. Od postelje do mesta, kjer ga čaka darilce, naj ga popelje (volnena) nit, ki jo lahko speljite po vsem stanovanju, morda z vmesnimi ovinki, pod mizo, vse do kakšnega predala, omarice, kamor ste skrili darilce.

Po želji nit še okrasite, saj lahko tudi okraski poskrbijo za dodatno prijetno vznemirjenje in nenavsezadnje krepitev dojemanja, da so tudi detajli vredni pozornosti, ki jo namenimo ljubljeni osebi. Hijahopova izbira okraskov so seveda papirnati konjički, v veselje največjim konjeljubcem. Našo izdelavo predstavljamo po korakih, vabljeni pa tudi k ogledu spodnjega videja.

IZDELAVA POTI PRESENEČENJA PO KORAKIH:

1. KORAK: S pomočjo luknjača, z motivom konjička, smo iz barvnega papirja (150g) pripravili velikooo pisanih konjičkov.

2. KORAK: Male pisane konjičke smo s šivanko nanizali na mavrično volneno nit. Razporedimo jih na ustrezno medsebojno razdaljo, medtem ko po tleh vlečemo nit oz. “rišemo pot”.

Bolj zapleteno pot z ovinki lahko mestoma na tla pritrdimo z lepilnim trakom.

Pa super poletne počitnice vam želimo in naj bodo vsa praznovanja nepozabna doživetja!