DIY OGRAJA ZA KONJIČKE IZ SLADOLEDNIH PALČK

DIY OGRAJA ZA KONJIČKE IZ SLADOLEDNIH PALČK

Sladoled vsi obožujemo, ker je preprosto čaroben: riše nasmehe! Shranjen v zmrzovalniku je kakor obvezna domača prva pomoč. Tak na leseni paličici pa ima še dodatno prednost, saj ponuja ustvarjalni navdih. Ljubitelji konjičkov lahko iz sladolednih palčk hitro oblikujejo ogrado za pašnike, kjer se bodo igrali s svojimi ljubkimi figuricami.

Priporočljivo je zbirati sladoletne palčke skozi celo leto, saj več kot jih bomo imeli, daljša bo lahko ograda za konjičke. Za en del ograde potrebujemo 4 sladoledne palčke, za vrata pa 6 palčk. Lesene palčke najdete tudi v trgovinah z umetniškim materialom.

IZDELAVA OGRADE
1. Dve palčki postavimo pokončno, vzporedno in nanju točkovno nanesemo (hitro sušeče) lepilo, primerno za lepljenje lesa. Da bodo ograde zares lepe je priporočljivo uporabiti distančnik, ki ga predhodno naredimo iz kartona ali penaste gume. Distančnik, prislonjen med pokončni palčki je vodilo za nemestitev še vodoravnih palčk. Sestav lahko malce obtežimo in počakamo, da lepilo opravi svoje delo.

2. Ko smo zlepili več posameznih delov ograde iz štirih palčk, jih povežemo z po dvema palčkama. S pomočjo distančnika ju prilepimo na drugo (prosto) stran pokončne palčke.
Priporočljivo je povezovati 3 do 4 posamezne dele, saj taka dolžina sestava omogoča veliko kreativnosti pri oblikovanju ograd v povezano celoto.

3. Ograjna vrata naredimo kot posamezni del ogrede, le dodamo še tretjo vodoravno palčko in vse tri po diagonali “povežemo” na drugi-prosti strani pokončne palčke.
Ograjo in vrata lahko poljubno pobarvamo ali že uporabimo barvne palčke iz trgovine z umetniškim materialom.

Ogrado preprosto potisnemo v zemljo ali mivko in že se lahko konjički varno pasejo.

Peskovnik je kot nalašč za postavljanje manež in razgibanih dolgih ograd.

Otroke lahko vključite v vrtnarjenje na zabaven način in skupaj postavite ograde kar v vrtno gredo.